2009. május 11., hétfő

GMail és a Windows Live Mail esete

Szeretjük a Google Mail-t, ki ne szeretné, ingyenessége és kiemelkedő szolgáltatásai miatt, azonban szerettem volna valami asztali levelező klienst is kipróbálni. Az egyik ilyen volt a Microsoft Live csomagjába tartozó Windows Live Mail. Szerencsére, mind a Live Mail, mind a Gmail támogatja az IMAP-et. Persze a beállítása nem is volt olyan egyszerű, egy kerek délutánom rá ment, no de a lépések:

1, Indítsuk el a Live Mail-t és kezdjünk el felvenni egy új e-mail fiókot
2, Az 'E-mail cím', 'Jelszó', és a 'Megjelenítendő név' mezőkbe írjuk az oda tartozó adatainkat, illetve az ablak alján jelöljük be az 'E-mail fiók kiszolgálóbeállításainak kézi konfigurálása' opciót, majd Tovább gomb.
3, A 'Beérkező levelek kiszolgálója ____ kiszolgáló.' résznél válasszunk IMAP-et.
4, 'Bejövő kiszolgáló'-hoz írjuk be a következőt: imap.gmail.com illetve jelöljük be, hogy a 'Kiszogáló biztonságos... bla... bla... bla...'
5, A 'Kimenő kiszolgáló' legyen smtp.gmail.com majd jelöljük be itt is az alatta lévő mindkét rublikát, majd ezután módosítsuk a Port számot 465-re. Majd Tovább és Finish és OK.
6, Most minden létező levelünket letölti a kliens, ez ne zavarjon minket.
7, Navigáljunk el az Eszközök / Fiókok menüpotba, kattintsunk egyszer a Gmail kezdetű opcióra és katt a Tulajdonságok gombra.
8, Menjünk be az IMAP fülbe, és jelöljük be a 'Különleges mappák tárolása az IMAP-kiszolgálón' részt, majd írjuk át az alatta lévő mezőket felülről lefele a következőkre(idézőjelek nélkül értelemszerűen): '[Gmail]#Elküldött levelek', '[Gmail]#Piszkozatok', '[Gmail]#Kuka', '[Gmail]#Spam'. Ezután OK, Bezárás, és Igen.
9, Navigáljunk el az Eszközök/Beállítások menüpontba, kattintsunk a Speciális fülre, és nyomjuk meg a Karbantartás gombot. A felbukkanó ablakban pedig válasszuk a Tárolómappa 'báttönt'. A megjelnő ablakban jelöljük ki a szövegmezőben szereplő elérési utat, és nyomjunk egy Ctrl+C kobót.
10, Zárjuk be az összes Live Mail ablakot, a programmal egyetemben, majd nyomjuk le a Win + R bill. kombinációt. Az így felbukkanó 'Futtatás...' ablakba illesszük be az kimásolt szöveget Ctrl+V kombinációval, és üssünk Entert.
11, Keressünk egy Gmail-re vonatkozó mappát, majd keressünk benne egy account{marhahosszú-string}.oeaccount fájlt. Erre duplakatt, majd válasszuk, hogy mi szeretnénk megmondani mivel nyisd meg opciót, és keressünk egy jegyzettömböt, majd OK.
12, Az így elénkkerülő xml fájlban írjuk át minden [Gmail]#(Szöveg) részben a # jelet Shift+6 perré (/). (Összesen 4db)
13, Mentsünk, majd zárjuk be a Jegyzettömböt.
14, A kedvenc böngészőnkben hozzuk be a gmail.com címet, és a szükséges bejelentkezés után menjünk el a Beállítások menüben (jobb fent), a Címkék fülbe, és töröljük az összes címkét.
15, Ezután nyissuk meg a Live Mail-t, menjünk a Eszközök/IMAP-mappák menübe és kattintsunk a Lista frissítése gombra.
16, Miután a lista frissítése kész, katt az OK-ra és készen is vagyunk... annyira nem is fájt, igaz? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése